Kindertolk®

In juni 2023 heb ik de opleiding tot kindertolk bij Janita Venema en Jean Thompson afgerond. Tijdens de training heb ik ervaren dat de PresentChild® methode uit het hart komt en bij mij past en naast mijn leven ook het leven van mijn kinderen en kleinkinderen verrijkt heeft. Graag wil ik deze ervaring met jou delen.

Is je kind bang, boos, druk of sociaal onhandig, vaak ziek, slaapt het slecht of heeft het problemen op school, dan is de PresentChild®-methode wellicht iets voor jou. Onze kinderen vertellen ons namelijk veel meer dan wij denken en als wij gehoor aan hun boodschap geven en elkaar beter begrijpen kunnen onze kinderen en wij nog meer genieten van de liefde en het leven en elkaar.  Wil jij meer informatie? Vraag het gerust. Stuur een mail zodat ik contact met je op kan nemen. 

Het Intakegesprek

U vertelt u over het probleem of de klacht die uw kind heeft.  Misschien heeft u al andere dingen geprobeerd om het te verhelpen. Dit heeft tot nu toe onvoldoende resultaat gehad daarom bent u blij dat u uitgebreid uw verhaal kunt vertellen. Door gerichte vragen krijgt u de mogelijkheid alle facetten van het probleem of de klacht te benoemen. Uw kind hoeft niet bij de gesprekken te zijn. 

De vertaling

Dat wat u over uw kind vertelt hebt, heb ik opgeschreven. Het bevat waardevolle informatie over uzelf. Uw verhaal ga ik na ons gesprek volgens de PresentChild methode vertalen. Dikwijls gaat het namelijk over iets waar u zelf soms al lange tijd onbewust mee worstelt. Jouw kind laat jou via zijn probleem zien dat het voor jou tijd wordt met jouw probleem aan de slag te gaan.

 

Het terugkoppelingsgesprek

U gaat horen wat uw kind uw te vertellen heeft en heel vaak is dat wat u hoort rakend omdat het zo verbazingwekkend is dat uw kind dit allemaal weet en dit aan u wil vertellen. Uit vele voorbeelden blijkt dat als u als ouder beter wordt ook uw kind hier wel bij vaart. Aan het einde van het gesprek doen we samen de gevoelsoefening  en wellicht gaat u die in de komende  weken een aantal keren toepassen.

Het follow-up gesprek

U vertelt welke veranderingen u en uw kind de afgelopen weken waargenomen hebben. Want hier hoeven we vaak niet lang op te wachten omdat kinderen snel, op de verandering die bij u begonnen is, reageren. Soms ziet u dat klachten als concentratiegebrek, hoofdpijn, slaapproblemen, overmatige angst of boosheid al binnen korte tijd verbeteren. Vaak eindigt hier het traject maar soms spreken we af dat wij elkaar nog een keer spreken.